Nuspojave zbog kojih trudnice baš i ne blistaju

trudnoća i ugodni uvjeti

Naslušali ste se priča da žene naprosto sjaje u trudnoći. Mnogo je lijepih i divnih nuspojava trudnoće, ali postoji i nekoliko nuspojava za koje je malo reći da su neugodne.

Zbog povećanja razine hormona, doći će do obilnijeg vaginalnog iscjetka, a i češće ćete mokriti. Bezopasan, ali neuredan doživljaj. Ukoliko ima intenzivan miris ili boju, tada posjetite liječnika jer bi se moglo raditi o infekciji.

Vjetrovi napadaju

Povećana nadutost može biti nedostojna jedne dame. No, u trudnoći je to poprilično neizbježno iskustvo. I to samo zahvaljujući 'gužvi' u trbuhu s obzirom da beba raste.

Koža mijenja boju

Tamna linija koja se pojavljuje na trbuhu rezultat je povećane razine estrogena. Iz istog razloga nekim ženama potamne bradavice.

Zatvor

Zatvor u trudnoći je posve uobičajena nuspojava. Probavni sistem je usporen kako bi se omogućio dotok hranjivih tvari koje su potrebne za razvoj bebe.

Kap po kap

Curenje mokraće jedna je od najnezgodnijih pojava dok se tijelo priprema za porod. Ispuštanje mokraće znak je da se zdjelica opušta.

Povratak u pubertet

Hormoni rade svoje. Neke sretnice će tokom trudnoće imati blistavu i sjajnu kožu, dok će za one druge to biti razdoblje akni, mrlja i crvenila na koži.