trudnoća i prekomjerna težina

Djeca pretilih majki imaju 4% više masnog tkiva od djece majki sa normalnom težinom

Nekoliko je čimbenika koji utječu na rizik od pretilosti kada djeca narastu. Jedan od glavnh je ako je majka sama pretila, sudeći prema članku izdanom u Archives of Disease in Childhood (BMJ). Drugi faktori poput ubrzanog debljanja u ranim djetinjstvu i sedentarnih navika (previše vremena pred televizijom ili kompjutorom), također pridonose problemuRead more »

erektilna disfunkcija

Postoje li različiti stepeni erektilne disfunkcije?

Kod različitih muškaraca mogu postojati različiti stepeni erektilne disfunkcijeRead more »

muškarac žena i seks

Koliko je seks važan za zdravlje

Veoma često i najmoćniji muškarci , kao i svi ostali postavljaju pitanje da li uzdržavanje od seksa loše utiče na opšte zdravstveno stanje. Odgovor je potvrdan, bez obzira o kojem se životnom dobu radi. Pre svega uredan seksualni život utiče na psihu čoveka, koja je pokretač i okidač svih životnih procesa, pa tako i bolesti. Kada muškarac konstantno potiskuje seksualnu želju, psihički i fizički napetost raste, on postaje razdražljiv i  nervozan, što remeti kvalitet životaRead more »

proizvodi za mršavljenje

Jesu li nisko ugljikohidratne dijete dobre ili loše za uspjeh u mršavljenju?

Svi su čuli za nisko ugljikohidratne dijete -- s obzirom da se pojevljuju kao najnoviji trend u prehrani. No da li one djeluju? ...I ako djeluju, da li su one rješenje za mršavljenje koje svi traže?Read more »

erekcijskoj disfunkciji i mogućnostima liječenja

Informacije o erekcijskoj disfunkciji i mogućnostima liječenja

Saznajte koji su važni aspekti povezani s ED i intimnošću važni za oba partnera. Možda ćete željeti saznati više i o drugim vrstama spolne disfunkcije koje mogu utjecati na sveukupno zdravlje i na to kako se osjećate. Read more »

Od alavice do mršave

Od alavice do mršave

Jedite kad niste gladni. Male količine zdrave hrane učinit će vašoj liniji više od čarobnog štapića. Uzmite tri glavna obroka (normalna, zdrava, ne pretjerano masna) i najmanje 2 grickalice.Read more »

Prestanite pušiti

Najpoznatiji načini koji se koriste za oslobađanje ovisnosti o nikotinu

Ljudi koji se nalaze kod vas nazivaju se pasivni pušači, i sama riječ govori sve. Pasivno pušenje podrazumijeva udisanje dima duhana osobe koja se nalazi pokraj vas. Read more »

Zašto je važno prestati pušiti

Pušenje! Zašto ste započeli?

Kad pušiti jednom započnete, nije se tako lako odreći jer duhan sadrži nikotin koji stvara ovisnost. Read more »

gorušica

Što je žgaravica?

Žgaravica je osjećaj žarenja, pečenja i boli u gornjem dijelu trbuha ili iza prsne kosti, koji se može širiti u ždrijelo ili usta.Uzrokuje je kiselina koja se iz želuca vraća i uspinje kroz jednjak („cijev koja vodi hranu iz usta u želudac”). Taj povrat kiseline iz želuca u jednjak nazivamo refluks. Zbog nadražaja kiselinom, jednjak često može postati upaljen i bolan, a prilikom duže i trajne izloženosti kiselini mogu nastati i oštećenja sluznice jednjaka.Read more »

Istina i neistina tableta za kontrolu rađanja

Istine i laži o kontracepcijskim pilulama

Ne morate se bojati, ako imate želju i želite se zaštititi ili možda regulirati svoj menstruacijski ciklus obavite potrebne preglede i bez straha možete koristiti hormonske tablete.Read more »