Prerana Ejakulacija

Prerana Ejakulacija

Preuranjena ejakulacija je uobičajena pojava s kojom se u jednom trenutku susretnu  gotovo svi muškarci. Podaci govore da oko 12% muškaraca redovito pati od ove pojave. U tim slučajevima kada prerana ejakulacija postane česta ili čak stalno obilježava Vaš seksulani život, potrebno je poduzeti određene mjere, u suprotnom može dovesti do psihičkih problema, stresa, nezadovoljstva i pada samopouzdanja, kako kod muškaraca tako i kod žena. Dobra novost je da su tu učinkovita sredstva koja uspješno spriječavaju preranu ejakulaciju, a vama mogu pomoći da se spremite na dug, strastven i općenito uspješniji seksualni odnos. Еjakulacija je pojava kod muškaraca kod koje dolazi do preranog i nekontroliranog ispuštanja sjemene tekućine (sperme). Vrijeme prerane ejakulacije je teško odrediti zbog specifičnosti svakog spolnog odnosa. Općenito preranom ejakulacijom smatra se ona koja se javlja u manje od sedam minuta od početka penetracije. 

Najčešći uzroci preuranjene ejakulacije

U prošlosti se vjerovalo da je prerana ejakulacija problem samo psihološke prirode i da je sve u glavi pojedinca. Prerana ejakulacija se također povezuje s mladim, seksualno neiskusnim muškarcima koji nisu navikli na seksualni odnos i nemaju kontrolu nad erekcijom. Znanstvene studije kasnije su pokazale da to nije tako i da na preranu ejakulaciju mogu utjecati biološki i fiziološki faktori. Pročitajte najčešće uzroke preuranjene ejakulacije koje dijelimo na fiziološke, biološke i psihološke uzroke.

FIZIOLOŠKI UZROCI:

 • Erektilna disfunkcija: Muškarci koji imaju problema s postizanjem i održavanjem erekcije često forsiraju što brže postizanje erekcije što u konačnici dovodi do preranog ejakuliranja.
 • Preosjetljivost penisa: Neki muškarci imaju vrlo osjetljiv penis i najmanja stimulacija može dovesti do preranog ejakuliranja.
 • Upala, infekcija urinarnog trakta i problemi s prostatom: Preuranjena ejakulacija je često simptom upale mokraćnog sustava ili problema s prostatom.
 • Posljedice operacije i trauma.

PSIHOLOŠKI UZROCI 

 • Nervoza i strah od neuspjeha,povezani ponajprije s neiskustvom u seksualnim odnosima.
 • Stres i depresija.
 • Problemi u odnosu.
 • Osjećaj krivnje zbog varanja, masturbiranja i nemogućnosti odnosa.

BIOLOŠKI UZROCI

 • Visoka razina hormona; pretjerano ispuštanje hormona tijekom spolnog odnosa.
 • Visoka razina neurotransmitera (serotonina) u mozgu
 • Abnormalni refleksi mišića prilikom penetracije

Jeste li se vi i vaš partner upravo "zagrijali " a prijeti vam ejakulacija? Osjećate li da puštate vašeg partnera nezadovoljenog zbog prerane ejakulacije? Želite li više uživati u seksualnoj aktivnosti, ali vaš  "prijatelj” to nedopušta? Poznato je da većina spolnih odnosa traje manje od 7 min gdje često jedan od partnera ostaje nezadovoljen.

Zbog sve više nezdravih i stresnih modernih životnih navika kao što su pušenje, alkohol i određeni fiziološki uzroci, prerane ejakulacije su sve češće kod muškaraca svih dobnih skupina.  Problem prerane ejakulacije ima veliki utjecaj na seksualni život ljudi i na njihovo samopoštovanje.