Od alavice do mršave

Od alavice do mršave

Isprobali ste 678 904 dijeta i iste probleme svaki put. Preživite početni napad gladi, nervoze i suzbijte poriv da ubijete svakoga tko jede sladoled u vašoj prisutnosti, izgubite nekoliko kilograma kad jednog jutra nanjušite pekaru i gurnete nos za tu vitrinu. 

I sva prethodna mučenja padaju u vodu. A onda opet. Tantalova muka (to jest Zeusov sin koji je zbog drskosti i nepoštivanja ostalih bogova osuđen na vječne muke - sinonim za uzaludno i neispunjeno iskušenje. pokušao bi je pokupiti. Zvuči poznato?). Kao i naša savršena linija. Uvijek su vam pri ruci. I vječno se mučimo. I stvarno ne znam za vas, ali nisam uvrijedio ni jednog grčkog Boga. Pa sam se odlučio prekinuti s tim drevnim grčkim mučenjem i izaći iz začaranog kruga. Evo nekoliko trikova o tome kako kontrolirati svoj apetit, zatvoriti amplitude i nastaviti sa životom kao jedna sretna priča.

1. Jedite manje i češće

To ste čuli bezbroj puta. Pa, sada je pravo vrijeme za vjerovati i započeti primjenu. Zašto?

Prvo, želudac će biti stalno zaposlen, stoga će trošiti kalorije za probavu i što je najvažnije, neće dovesti do osjećaja "rupe bez dna" (za neupućene (a ako sumnjam da netko čita ovaj tekst ne zna taj osjećaj), to je uvjet kad zbog dijeta ili nepravilnih obroka, vaš šećer padne toliko da osjećate glad i kad počnete jesti osjećate se kao da možete lagano oguliti sve iz frižidera ... zajedno s frižiderom)).

Druga važna stvar je da vašem tijelu treba određena razina energije koju crpi iz obroka da bi funkcionirala, a vi ste nesvjesno umorni i jedete i jedete i jedete da biste smanjili umor i stres. Bez obzira koliko kalorija troši vaše tijelo, ono samo troši potrebnu količinu (uzet će jednaku količinu kalorija iz pileće salate i 6 cheeseburgera s dvije velike pomfrit i sladoled za salatu) tako da se ta višak taloži. Naročito ga taloži kada ste mu davno prije dali njegov prethodni obrok. Bojite se da ga ponovo ostavite bez najboljeg pokretača svega što jedete.

Jedite kad niste gladniZato jedite 3 sata. Jedite kad niste gladni. Male količine zdrave hrane učinit će vašoj liniji više od čarobnog štapića. Uzmite tri glavna obroka (normalna, zdrava, ne pretjerano masna) i najmanje 2 grickalice. I nikada vas ne smije mrziti ili zaboraviti za užinu. Uvijek sa sobom ponesite jabuku, nešto povrća, malo sirovih badema, pola međimica. Čini se kao da nije ništa, ali vjerujte mi, to je ključ. Započet ćete uspavani metabolizam s više obroka i budući da oni neće biti previše predkalorični, vaše masnoće će nestati.

2. Jedite polako

Ne samo da se ne biste gušili ili gutali zrak nakon štucanja, već treba barem 10 minuta da mozak primi informaciju da mu nešto ima u želucu. A ako raskošno i brzo ispečete 300 g čokolade deset minuta, tek će gotova čokolada dobiti signal isti kao što je mogao primiti i lagano pojesti jedan bar.

3. Pijte puno vode

I više vode pa opet pijte vodu. Voda je vaš glavni saveznik. Najjeftiniji, najučinkovitiji i zdravi suzbijač apetita. Često se čak i žeđ pomiješa s glađu pa jedemo kada smo tijelu zapravo uskratili samo hidrataciju. Nikad ga nećete previše piti. Ispunit će vam želudac, odvratiti vas od prehrane, a ako imate problema s prekomjernim zadržavanjem tekućine, vrijedi pravilo da klin izbije. Što više vode pijete, više ćete ga izbaciti iz tijela i manje ćete ga zadržati.

4. Volite zelje 

U svakom obliku. Više svježeg povrća na vašem jelovniku prisilit će vas da kupite nove, nekoliko manjih traperica. Em koji je zdrav, nutritivno bogat i kalorijski nedostatak, bogat bogatim biljnim vlaknima za probavu kojih želudac troši dodatne kalorije, savršeno suzbija glad. Posebno će vam biti ugodno letjeti. Napravite punu zdjelu mješavine za salatu i tako u početnom razdoblju prevladajte glad dok se želudac ne smanji i naviknete na manje porcije.

5. Spavaj

Ne manje od 5 sati. Znanstvenici su dokazali da čak 50% onih koji ne spavaju dobro imaju problem s težinom. Tijekom spavanja izlučuju se hormoni koji suzbijaju apetit i obnavljaju naše tijelo i tako sprečavaju one faze prehrane zbog iscrpljenosti. Ali i izbjegavajte kasno ustajanje. Spavajte oko 8 sati, naviknite se na tijelo na isti tempo i tempo i pokušajte svaki dan poslužiti obroke u isto vrijeme.