Činjenice o gubitku kilograma

gubitak kilograma

Hrana s malo masnoća ne djeluje

Ne možete izgubiti kilograme dijetom s malo masnoća. Hrana s malo masnoća je popularna više od 15 godina, no ipak problem viška kilograma je iz godine u godinu sve veći. Samo ta činjenica bi vam trebala reći kako hrana s malo masnoća nije rješenje za gubitak kilograma. 

Niskokalorična dijeta ne djeluje

Nećete izgubiti kilograme ni sa niskokaloričnom dijetom. Zapravo, plan niskokalorične dijete je najgore što možete učiniti svom tijelu jer će to samo usporiti metabolizam i uništiti vam šanse za gubitak kilograma (mogli biste izgubit par kilograma u par dana, ali nakom toga sve staje (fenomen znan kao placebo izgladnjivanja). Nikad nećete smršaviti izgladnjujući se.

Plan prehrane s malo ugljikohidrata ne djeluje

Vjerojatno će vam biti jako teško smršaviti planom prehrane s malo ugljikohidrata. Dijete s malo ugljikohidrata su postale jako popularne u zadnjih par godina, ali problem je u tome što su prestroge i komplicirane za prosječnog čovjeka. Takve dijete sadrže premalo energije (ugljikohidrata) za tijelo zbog čega su neodržive na dulje vrijeme. Zbog toga je većini ljudi teško slijediti takvu strogu dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata.

Poznatim planovima prehrane

Popularni programi, uglavnom uključuju sporiji proces promjene prehrane kroz duži period vremena, takvi programi uglavnom obećavaju gubitak od pola kile do kile u tjedan dana. Ne zaboravite na fizičku aktivnost tijekom prehrane. Trening bi trebao biti intenzivan. Za najbolje rezultate preporučuje se uzimanje lijekova za mršavljenje.